Kosten en vergoeding


Kosten: verplicht eigen risico

Een behandeling in deze praktijk door een GZ-psycholoog, wordt in 2022 vergoed via het Zorgprestatiemodel. Als u hulp zoekt bij de geestelijke gezondheidszorg is er wel een verplicht eigen risico van minimaal € 385,- per jaar (2021), die uw zorgverzekeraar met u verrekend. U betaalt aan uw verzekering voor deze behandeling uw openstaand eigen risico.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering

https://www.zorgprestatiemodel.nl/shared/content/uploads/2021/11/Patientfolder-zorgprestatiemodel-digitale-versie.pdf

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

De behandeling bij Praktijk Terlouw wordt door de verzekering helemaal of grotendeels vergoed. Vergoeding van uw zorgverzekeraar is afhankelijk van uw verzekeringspolis. 

- De naturapolis geeft recht op zorg, waarbij de zorgverzekeraar bepaalt welke zorgverleners onder welke condities de zorg mogen leveren. Informeer zelf wat u precies vergoed krijgt.

- Een budgetpolis is een uitgeklede variant van de naturapolis. Het aanbod aan behandelaren is hier gering.                  - De restitutiepolis geeft recht op vergoeding van zorg, waarbij u zélf kiest naar welke zorgverlener u gaat. Dit is niet van invloed op de hoogte van de vergoeding die is 100%. Maar informeer altijd eerst zelf bij uw zorgverzekeraar of dit zo is voor uw polis.


Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar heeft u een verwijsbrief  van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig. Deze brief kunt u bij de eerste afspraak meenemen of door de huisarts laten versturen.

Verder dient u een geldig legitimatiebewijs en de gegevens van de verzekering te verstrekken.

De zorgverzekeraar vergoedt geen therapie voor relatieproblemen. 

Factuur 

U betaalt bij Praktijk Terlouw het bedrag wat u van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt, met een minimum voor de intake van € 120,00 en voor de behandeling € 110,00 per gesprek van 45 minuten. Dat bedrag kunt u per gesprek pinnen. Per gesprek ontvangt u een factuur die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. De tarieven zijn vastgesteld door de NZa (Nederlandse zorgautoriteit). In mijn praktijk maak ik meestal  gebruik van de onderstaande consulten:


Code:

Setting:

Consult type:

Tijdsduur:

Tarief Nza:

CO 0432

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Diagnostiek (intakegesprek)

45 minuten

€ 142,31

CO 0497

Behandeling

45 minuten

€ 120,99

CO 0627

Behandeling

60 minuten

€ 143,71


Kosten voor gesprekken die niet vergoed worden

Gesprekken die niet vergoed worden is het tarief voor de intake 
 120,00  en voor er behandeling € 110,00  per 45 minuten.                                                                                               

Annuleren en no-show

Afzeggen van afspraken bij voorkeur ruim van te voren. Voor no-show of afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, wordt €50,00  in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als u ziek bent of verkoudheidsklachten heeft, kunt u altijd afzeggen of het gesprek laten plaatsvinden per telefoon of via beeldbellen.

Meedenken en vragen stellen 

Als u vragen hierover heeft kunt u naar Praktijk Terlouw mailen of appen. We willen aan alle kanten meedenken over de mogelijkheden.


 https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/ggz-instelling/praktijk-anja-terlouw