Kosten en vergoeding


Kosten: verplicht eigen risico

Een behandeling in deze praktijk door een GZ-psycholoog, wordt vergoed via de basisverzekering. Als u hulp zoekt bij de geestelijke gezondheidszorg is er wel een verplicht eigen risico van minimaal € 385,- per jaar (2023), die uw zorgverzekeraar met u verrekend. U betaalt aan uw verzekering voor deze behandeling uw openstaand eigen risico.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering

https://www.zorgprestatiemodel.nl/shared/content/uploads/2021/11/Patientfolder-zorgprestatiemodel-digitale-versie.pdf

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

De behandeling bij Praktijk Terlouw wordt door de verzekering helemaal of grotendeels vergoed via de basisverzekering. Vergoeding van uw zorgverzekeraar is afhankelijk van uw verzekeringspolis. 

- De naturapolis geeft recht op zorg, waarbij de zorgverzekeraar bepaalt welke zorgverleners onder welke condities de zorg mogen leveren. Informeer zelf wat u precies vergoed krijgt.

- Een budgetpolis is een uitgeklede variant van de naturapolis. Het aanbod aan behandelaren is hier gering.                  

De restitutiepolis geeft recht op vergoeding van zorg, waarbij u zélf kiest naar welke zorgverlener u gaat. Dit is niet van invloed op de hoogte van de vergoeding die is 100%. Maar informeer altijd eerst zelf bij uw zorgverzekeraar of dit zo is voor uw polis.


Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar heeft u een verwijsbrief  van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig. Deze brief kunt u bij de eerste afspraak meenemen of door de huisarts laten versturen.

Verder dient u een geldig legitimatiebewijs en de gegevens van de verzekering te verstrekken.

Factuur

De tarieven zijn bepaald door de NZa (Nederlandse Zorgautorteit) . Dat bedrag kunt u per gesprek pinnen. Per gesprek ontvangt u een factuur die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. In mijn praktijk maak ik meestal gebruik van de onderstaande consulten:

Code

Consult type

Tijdsduur

Tarief Nza 2023

CO 0432

Diagnostiek

45 minuten

€ 151,07

CO 0497

Behandeling

45 minuten

€ 128,40


Kosten voor gesprekken die niet vergoed worden

De zorgverzekeraar vergoedt geen therapie voor relatieproblemen en aanpassingsstoornis.

In 2023 is het tarief voor de intake € 150,00 en de behandeling € 120,00 per gesprek van 45 minuten, als de verzekering niet vergoedt.
                                                                                          

Annuleren en no-show

Afzeggen van afspraken bij voorkeur ruim van te voren. Voor no-show of afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, wordt €50,00  in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als u ziek bent of verkoudheidsklachten heeft, kunt u altijd afzeggen of het gesprek laten plaatsvinden per telefoon of via beeldbellen.

Meedenken en vragen stellen 

Als u vragen hierover heeft kunt u naar Praktijk Terlouw mailen of appen. We willen aan alle kanten meedenken over de mogelijkheden.


 https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/ggz-instelling/praktijk-anja-terlouw